Smalle Beurzen Festival 2024

Een paar honderd mensen hebben op zaterdag 6 april genoten van het derde Smalle Beurzen Festival. Toen wethouder Karin Hakhoff het festival om 13.00u opende, waren er al een hoop bezoekers aanwezig.  Een grote groep vrijwilligers zorgde dat er van alles te doen was.

Ontspanning en informatie
Voor het eerst werd het hele gebouw van de Lifebuilders aan het Dampten 16 gebruikt voor de festiviteiten. Beneden op het podium zorgde de Hoornse band JJJ feat R voor goede muziek. De modellen van Bij Bosshardt liepen onder gejuich en geklap over de rode loper om kleding uit de winkel te showen. Aan de andere kant van de zaal waren nagelstylistes, kappers, visagisten en masseuse de hele middag bezig om jong en oud te verwennen. In de creatieve hoek werd druk geknutseld en werden kinderen mooi geschminkt. Op de bovenverdieping waren er allerlei lekkere hapjes en drankjes te krijgen, en konden mensen shoppen op de give-away markt. Ook werden de aanwezige organisatie stands van oa Werksaam, 1.Hoorn, Hart voor Hoorn, Leger des Heils en Stichting Leergeld goed bezocht. Met het mooie weer was er ook buiten van alles te doen. Jan en Lida gaven gratis fietsjes weg, en de kinderen vermaakten zich met de goochelaar, het springkussen, en de popcorn en suikerspin. Van de hele middag werd live vanaf locatie verslag gedaan door Weeff radio.

Tevreden
Straatpastor Esther Jeunink, die het initiatief nam voor deze dag, kijkt tevreden terug. ‘Het was een zonnige, positieve dag vol ontspanning en plezier.’ Het team van studenten van het Horizon College dat hielp bij de organisatie, heeft enorm goed werk verricht. ‘We zijn hen en onze vrijwilligers dankbaar voor hun inzet voor deze dag. Ook de bijdrage van sponsors – Dekamarkt, Hegron Cosmetics en Springkussenverhuur West-Friesland – wordt enorm gewaardeerd.’

Het Smalle Beurzen Festival 2024 wordt georganiseerd in samenwerking met studenten van het Horizon College.

Aan het Smalle Beurzen Festival werken mee: